Amsteldijk Zuid 135 – Amstelveen

Blader door alle foto’s van de woning:
Te koop € 1.625.000,- k.k. Amsteldijk Zuid 135, 1189 VK, Amstelveen Woonhuis / woonoppervlakte 232 m2 / 9 kamers / 6 slaapkamers / 2 badkamers

Omschrijving

Wonen in een oase van rust aan de Amstel…Het kan in deze speelse splitlevel villa aan de rand van het karakteristieke dorp “Nes aan de Amstel” met aan de voorzijde uitzicht over de Amstel en aan de achterzijde vrij zicht over de Bovenkerkerpolder.

Deze unieke villa heeft het allemaal; royaal landelijk wonen aan de Amstel met Amsterdam en het Stadshart van Amstelveen op nog geen 15 minuten rijafstand. De woning is gelegen op een perceel van 425m2, beschikt over een studio die de woning uitermate geschikt maakt voor dubbele bewoning, een tuin rondom, twee parkeerplekken en een eigen aanlegsteiger voor een boot.

Het woonhuis beschikt over een lichte woonkamer met uitzicht op de Amstel, 5 goed bemeten slaapkamers, 2 badkamers, een royale woonkeuken, bijkeuken, inloopkast en veel bergruimte. Daarbij is de woning door de jaren compleet gemoderniseerd en voorzien van alle hedendaagse gemakken. Een greep uit de werkzaamheden die zijn verricht: in 2021 is de woning uitgebouw en voorzien van luxe woonkeuken met sfeervolle gaskachel, eveneens zijn in dit jaartal alle voor- en achtergevels geïmpregneerd en de voegen vernieuwd, in 2016 zijn de raamkozijnen in de voor- en achtergevel vervangen en voorzien van HR+++ of HR++ beglazing, de woonkamer is in 2015 voorzien van vloerverwarming (bijverwarming) en er is een nieuwe Nefit cv-ketel in 2017 geplaatst.

De garage is in 2021 omgebouwd tot studio en voorzien van twee dakkapellen, HR++ raamkozijnen, eigen Intergas HRE cv-ketel, luxe keuken, moderne badkamer, werkruimte en slaapruimte. Aan de achterzijde is er fraai uitzicht over de Bovenkerkerpolder.

Kortom, een heerlijk ruime villa op een schitterende locatie!

Omgeving en bereikbaarheid
De woning ligt in het dorpje Nes aan de Amstel, tussen de rivier de Amstel en de Bovenkerkerpolder. In Nes aan de Amstel zijn diverse voorzieningen aanwezig, zoals een basisschool en naschoolse opvang voor kinder tussen de 4 en 12 jaar. Op korte afstand is er de biologische boerderij de Meent, een pluktuin, de Wijnschuur en een café/restaurant.

Voor het grote winkelaanbod kun je uitwijken naar bijvoorbeeld Amstelveen, gelegen op 10 minuten rijafstand. Amstelveen beschikt over alle denkbare voorzieningen, zoals winkels, openbaar vervoer, sportclubs en sportscholen, basisscholen, middelbaar onderwijs, kinderopvang en horeca. Ook in Uithoorn zijn diverse voorzieningen beschikbaar én kun je heerlijk op één van de terrassen langs de Amstel neerstrijken.

De bushalte voor lijn 149 ligt op nog geen 2 minuten loopafstand en rijdt vanaf Uithoorn busstation via Nes aan de Amstel naar Amstelveen busstation, vanwaar er diverse overstapmogelijkheden zijn. Met een scooter of fiets ben je binnen 20-30 minuten in Amsterdam Buitenveldert en Amsterdam Zuid. Via de zuidelijk gelegen N201 of de noordelijk gelegen snelweg A9 bereik je bovendien gemakkelijk de andere grote steden zoals Hoofddorp, Haarlem, Utrecht en ook Schiphol.

Indeling
Woning begane grond
Entree tot de woning, ruime hal met meterkast, toilet voorzien van wandcloset en fontein en trapopgang naar de eerste verdieping. Vanuit de hal is er eveneens toegang tot de ruime woonkamer aan de voorzijde van de woning. De woonkamer is heerlijk licht door de grote raamkozijnen en kijkt uit over de Amstel. De woonkeuken ligt aan de achterzijde van de woning en beschikt over een luxe kookeiland met moderne inbouwapparatuur, waaronder: 5-pits Smeg kookfornuis, Quooker, vaatwasser, combioven, 2 zones wijnklimaatkast, Amerikaanse koel-vriescombinatie en afzuigkap. De menging van koperbronzen stuc op de keukenkastjes in combinatie met de verlichte nissen maken de keuken af! Eveneens is er een sfeervolle gashaard geïnstalleerd. Aan de achterzijde is er genoeg ruimte voor een grote eettafel en kijk je uit over de weilanden. Ten slotte, is er nog toegang tot de bijkeuken, welke is voorzien van handige inbouwkasten en aansluiting voor een wasmachine.

Eerste verdieping
Overloop, twee ruime slaapkamers aan de voorzijde met genoeg ruimte voor een tweepersoonsbed, kledingkast en bureau. Aan de achterzijde ligt de grootste slaapkamer welke is voorzien van badkamer ensuite met inloopdouche en breed wastafelmeubel met twee tapkranen. Naast deze badkamer bevindt zich een tweede badkamer voorzien van ruime inloopdouche, breed wastafelmeubel met twee tapkranen en cementstuc plafond voorzien van inbouwspots. Ten slotte, is er via de overloop nog een handige inloopkast te betreden.

Tweede verdieping
Overloop, één slaapkamer aan de voorzijde en één slaapkamer aan de achterzijde van de woning. Beide slaapkamers beschikken over een raamkozijn en een dakraam. De slaapkamer aan de achterzijde beschikt over handige op maat gemaakte inbouwkast en vanuit het raam kijk je vrij uit over de Bovenkerkerpolder. De slaapkamer aan de voorzijde heeft een mooi zicht op de Amstel. Op de overloop bevinden zich aan de rechter- en linkerzijde achter de knieschotten handige opbergruimte.

Studio begane grond
Entree, ruime hal met eigen CV-ketel opstelling. Aan de linkerzijde bevindt zich de moderne keuken welke is uitgerust met een Quooker, 5-pits gasfornuis, vaatwasser en afzuigkap. Aan de rechterzijde is de badkamer gesitueerd, welke is voorzien van ruime inloopdouche, wandcloset, breed wastafelmeubel en inbouwspots. Aan de achterzijde is er een mooie ruimte gelegen, die thans is ingericht als werkkamer. De brede schuifpui zorgt voor veel natuurlijk lichtinval. Door de raamkozijnen kijk je vrij weg over de weilanden. Middels een spiltrap is er toegang tot de eerste verdieping.

Eerste verdieping
Ruimte voorzien van twee dakkapellen. Door plaatsing van de dakkapellen is er genoeg ruimte ontstaan voor een tweepersoonsbed.

Tuin
Rondom de woning bevindt zich de tuin. De voortuin ligt op het zuiden. Hier is het heerlijk genieten in de zon met uitzicht over de Amstel. Aan de rechter voorzijde is er genoeg ruimte om een aantal auto’s te parkeren. Links is er middels een achterom toegang tot de achtertuin. De achtertuin is verzorgd en beschikt over een groot terras en pergola. Vanuit de achtertuin heb je fraai uitzicht over het watertje en de weilanden. Eveneens is er de beschikking over een kleine schuur en zijn er voorbereidingen getroffen voor een aan te bouwen fietsenoverkapping.

Bijzonderheden
• Woonoppervlakte 232m2 (NEN-2580 meetrapport aanwezig)
• Perceelgrootte 425m2
• Eigen grond
• Tuin rondom
• Verzorgde achtertuin met terras, pergola en vrij uitzicht over de weilanden
• Parkeren op eigen terrein
• Bouwjaar 1995
• Voor- en achtergevel voorzien van nieuwe kozijnen met HR+++ en HR++ beglazing (bj. 2016)
• Energielabel A
• Woning 3,5 meter uitgebouwd in 2021
• Luxe keuken met kookeiland, bj. 2021
• Studio voorzien van eigen moderne keuken, badkamer en CV-ketel
• Hoofdhuis voorzien van 5 ruime slaapkamers
• Hoofdslaapkamer met badkamer ensuite
• Split level bouw zorgt voor een speelse indeling
• Privé aanlegstijger aan de Amstel, met vergunning waarvoor € 200,38 voor het jaar 2023 is betaald
• Landelijke ligging aan de Amstel
• Oplevering in overleg
• Ouderdomsclausule wordt opgenomen in de koopakte
• De koopakte wordt opgemaakt bij een notaris in Amsterdam, Diemen of Amstelveen, volgens Amsterdams Ringmodel

Interesse in dit huis? Maak dan snel een afspraak!
Wij plannen graag een moment voor je in voor de bezichtiging van deze villa. Onze makelaar vertelt je graag van alles over deze vrijstaande woning terwijl je rondkijkt. Zien we jou binnenkort?

Deze informatie is door ons met zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

***English Translation***

Living in an oasis of tranquility by the Amstel River... It's possible in this playful split-level villa on the outskirts of the characteristic village of "Nes aan de Amstel," with a view over the Amstel River at the front and an unobstructed view of the Bovenkerkerpolder at the back.

This unique villa has it all: spacious rural living by the Amstel River, with Amsterdam and the Stadshart of Amstelveen just a 15-minute drive away. The house is situated on a 425m2 plot, features a studio that makes it perfect for dual occupancy, a garden all around, two parking spaces, and a private dock for a boat.

The house features a bright living room with a view over the Amstel, 5 well-sized bedrooms, 2 bathrooms, a spacious kitchen, utility room, walk-in closet, and plenty of storage space. Additionally, the house has been completely modernized over the years and equipped with all modern conveniences. A selection of the work that has been done: in 2021 the house was extended and equipped with a luxurious kitchen/diner with attractive gas stove. Also, in the same year, all front and rear facades were impregnated and the joints were renewed. In 2016, the window frames in the front and rear facades were replaced and fitted with HR+++ or HR++ glazing. The living room was equipped with underfloor heating (supplementary heating) in 2015, and a new Nefit central heating boiler was installed in 2017.

The garage was converted into a studio in 2021 and features two dormer windows, HR++ window frames, its own Intergas HRE central heating boiler, a luxury kitchen, a modern bathroom, workspace, and sleeping area. At the rear, there is a beautiful view over the Bovenkerkerpolder.

In summary, a spacious villa at a stunning location!

Surroundings and accessibility
The property is located in the village of Nes aan de Amstel, between the Amstel River and the Bovenkerkerpolder. Nes aan de Amstel offers various facilities, such as a primary school and after-school care for children aged 4 to 12. Nearby, you'll find the organic farm "De Meent," a picking garden, the Wijnschuur and a café/restaurant.

For a variety of shopping options, you can head to Amstelveen, just a 10-minute drive away. Amstelveen has all imaginable amenities, including shops, public transport, sports clubs and gyms, primary and secondary education, childcare and restaurants. Uithoorn also offers various amenities, and you can relax at one of the terraces along the Amstel River.

The bus stop for bus line 149 is less than a 2-minute walk away, and it runs from Uithoorn bus station via Nes aan de Amstel to Amstelveen bus station, where there are various transfer options. With a scooter or bicycle, you can reach Amsterdam Buitenveldert and Amsterdam Zuid within 20-30 minutes. Moreover, the southern N201 road and the northern A9 highway provide easy access to other major cities such as Hoofddorp, Haarlem, Utrecht and Schiphol.

Layout
Ground Floor Main House
Entrance to the house, spacious hall with meter cupboard, toilet with wall-mounted toilet and washbasin, and staircase to the first floor. From the hall, there is also access to the spacious living room at the front of the house. The living room is wonderfully bright due to the large window frames and overlooks the Amstel River. The kitchen/diner is located at the rear of the house and features a luxurious kitchen island with modern built-in appliances, including a 5-burner Smeg stove, Quooker, dishwasher, combi oven, 2-zone wine climate cabinet, American fridge-freezer and extractor hood. The combination of copper-bronze stucco on the kitchen cabinets, along with the illuminated niches, completes the kitchen. Additionally, a cozy gas fireplace has been installed. At the rear, there is enough space for a large dining table, and you have a view over the meadows. Finally, there is access to the utility room, which is equipped with handy built-in cabinets and a connection for a washing machine.

First Floor
Landing, two spacious bedrooms at the front with enough space for a double bed, wardrobe and desk. At the rear is the largest bedroom, which has an ensuite bathroom with a walk-in shower and a large washbasin unit with two water taps. Next to this bathroom is a second bathroom with a spacious walk-in shower, large washbasin unit with two taps, and a cement stucco ceiling with recessed spotlights. Finally, there is a convenient walk-in closet accessible from the landing.

Second Floor
Landing, one bedroom at the front and one bedroom at the rear of the house. Both bedrooms have a window and a skylight. The bedroom at the rear has a handy custom-made built-in wardrobe and from the window you have an unobstructed view over the Bovenkerkerpolder. The bedroom at the front has a beautiful view of the Amstel River. On the landing, there is convenient storage space behind the knee walls on the right and left sides.

Ground Floor Studio
Entrance, spacious hall with its own central heating boiler system. On the left is the modern kitchen equipped with a Quooker, 5-burner gas stove, dishwasher, and extractor hood. The bathroom is located on the right, which features a spacious walk-in shower, wall-mounted toilet, large washbasin unit, and recessed spotlights. At the rear, there is a lot of space currently in use as workspace. The large sliding doors provide a lot of natural light. Through the window frames, you have an unobstructed view over the meadows. A spiral staircase provides access to the first floor.

First Floor
Room with two dormer windows. Due to the installation of the dormer windows, there is enough space created for a double bed.

Garden
The garden surrounds the house. The front garden faces south, where you can enjoy the sun with a view over the Amstel River. There is enough space to park several cars on the right front side. On the left side, there is access to the rear garden through a back entrance. The backyard is well-maintained and features a large terrace and a pergola. From the backyard, you have a beautiful view of the water and the meadows. Additionally, there is a small shed, and preparations have been made for an attached bicycle shelter.

Key facts
• Living area 232m2 (NEN-2580 measurement report available)
• Plot size 425m2
• Private land
• Garden all around
• Well-kept backyard with terrace, pergola and unobstructed view over the meadows
• Parking on site
• Year of construction 1995
• Front and rear facades fitted with new window frames with HR+++ and HR++ glazing (built in 2016)
• Energy label A
• House in 2021 expanded by 3.5 meters
• Luxury kitchen with cooking island, installed in 2021
• Studio with its own modern kitchen, bathroom and central heating boiler
• Main house features 5 spacious bedrooms
• Master bedroom with ensuite bathroom
• Split level construction provides a playful layout
• Private permitted jetty on the Amstel. Costs are € 200.38 for the year 2023
• Rural location at the Amstel
• Delivery in consultation
• Old age clause is included in the purchase agreement
• The purchase deed is drawn up at a notary in Amsterdam, Diemen or Amstelveen, according to the Amsterdam Ring Model

Interested in this house? Then make an appointment quickly! We are happy to schedule a moment for you to view this villa.

Terug naar boven

Kaart

Terug naar boven

Plattegrond

Terug naar boven

Kenmerken

StatusBeschikbaar
Prijs€ 1.625.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg
Object typeWoonhuis
Soort woonhuisVilla
Type woonhuisVrijstaande woning
Bouwjaar1995
LiggingenAan water, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Landelijk gelegen
Waardering binnenGoed tot uitstekend
Waardering buitenGoed tot uitstekend
VoorzieningenMechanische ventilatie, TV kabel, Schuifpui, Dakraam
EnergieklasseA
Soorten warm waterCV ketel
Soorten verwarmingCV ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Woonoppervlakte232 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies4 m2
Inhoud818 m3
Perceel oppervlakte425 m2
Aantal kamers9
Aantal slaapkamers6
BouwvormBestaande bouw
IsolatievormenMuurisolatie, Vloerisolatie, Driedubbel glas, HR glas
TuintypenAchtertuin, Voortuin, Zijtuin, Tuin rondom
Totale oppervlakte280 m2
Kwaliteit tuinVerzorgd
Hoofdtuin typeTuin rondom
Garage soortenGeen garage
Parkeer faciliteitenOp eigen terrein
Soort bergingAangebouwd steen
Aantal bergingen1
Dak typeZadeldak
Dak materialenPannen
BijzonderhedenDubbele bewoning mogelijk

Kadastergegevens

Eigendomssoort Volle eigendom
Oppervlakte 425 m2
Perceel 508
Sectie K
Gemeente Amstelveen
Terug naar boven

Interesse in dit huis?

    We ontvangen je graag voor een bezichtiging

    Met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.


    Terug naar boven
    Download brochure