Tips om snel je huis te verkopen

Met een NVM-makelaar verkoop je snel je huis, maar wat kan je zelf aan het proces bijdragen om snel te verkopen? Vier simpele, maar effectieve tips voor een succesvolle verkoop van jouw woning.

Adviesgesprek

Nodig de drie grootste lokale NVM-makelaars uit voor een vrijblijvend adviesgesprek. Zij zullen je allemaal een waarde en verkoopstrategie van de woning geven. Daarnaast geven ze je vast nog professionele verkooptips. Zo heb je een goede indicatie van de waarde van je woning en hoe lang het verkoopproces zal duren. Kies daarna voor de NVM-makelaar die bij je past of start het verkoopproces zelf op bij een internetmakelaar naar keuze.

Zorg voor een hoog energielabel

Door toenemende energieprijzen zijn energielabels nog belangrijker geworden. Het is sinds 2022 zelfs zo dat een woning met een hoog energielabel gemiddeld sneller wordt verkocht.

Zorg dat je Energielabel al ruim voor de verkoop in order is. Heb je een energielabel C, D of lager, bekijk dan eerst de verduurzamingsopties op https://www.verbeterjehuis.nl/. Deze kunnen met name een positief effect hebben op de uiteindelijke verkoopprijs.

Heeft je huis nog geen energielabel? Vraag deze dan aan via https://www.energielabel.nl/woningen/verkopers-en-energielabel/.

Zorg voor een fantastische woningpresentatie

De aanbiedingstekst is belangrijk, maar het beeldmateriaal nog belangrijker. Zorg voor sublieme foto’s en plattegronden. Ruim binnen en buiten op, maak schoon en zorg voor een juiste styling. Denk daarbij less=more. Huur bij voorkeur een vastgoedfotograaf voor platte foto’s, 360 graden foto’s en een woningvideo in. Laat tevens door een expert een NEN-2580 meetrapport met plattegronden opmaken.

Maak goed schoon

Een gouden tip om snel te verkopen blijft het goed schoonmaken van je woning. Niemand vindt het prettig om een vies huis te bezichtigen, laat staan kopen. Stofzuig goed, maak spullen vetvrij, sla spullen buitenshuis op en verwijder kabels uit het zicht. Een effectieve en – tot nu toe – geheime tip van Metropool Makelaars; maak nette kabelbundels of koppel ze los. Het zal niemand opvallen en heeft een onbewust positief effect op potentiële kopers.

Schakel een NVM-makelaar in

Naast de bovenstaande tips zijn er ook nog tal van andere tips om je huis sneller te verkopen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om je huis goed te promoten op Funda, overige websites en op Facebook en Instagram. Aanbiedingsteksten dienen daarbij ook in het Engels gemaakt te worden voor een optimale presentatie. Klinkt misschien veel en spannend, maar geen paniek: een verkoopmakelaar aangesloten bij de NVM gaat je hierbij helpen. Minder zorgen en meer succes.

Vrijblijvend contact met NVM Metropool Makelaars

Neem vrijblijvend contact op met NVM Metropool Makelaars in Amstelveen.

Uitsluitend NVM-verkoopmakelaars

Ons team bestaat uitsluitend uit NVM-verkoopmakelaars gespecialiseerd in metropoolregio Amsterdam. U bent daardoor verzekerd van een deskundig makelaarskantoor wat streeft naar de beste verkoopprijs van uw woning in metropoolregio Amsterdam.